ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ Αλλαγή ..φρουράς στο Κρίκελλο

Αλλαγή ..φρουράς στο Κρίκελλο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Αλλαγή φρουράς στο τοπικό συμβούλιο Κρικέλλου

Μετά από μια πετυχημένη τετραετία ως τοπικός πρόεδρος ο γνωστός σε όλους Δημήτρης Χ. Πανάρας δεν άντεξε να ολοκληρώσει και τη δεύτερη θητεία του. Όπως ο ίδιος μας είπε, η αίτηση παραίτησής του προς τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη αιτιολογούσε την απόφασή του με βασικά αίτια : την αδυναμία συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου, την ανάλογη δυσκολία στη συνεργασία του και με τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες για θέματα που αφορούν το χωριό του και τέλος τις μεγάλες απαιτήσεις εκ μέρους των συγχωριανών του που ζητάνε πολλά παραπάνω από όσα εκείνος, εν μέσω της γνωστής συγκυρίας της κρίσης, θα μπορούσε να ικανοποιήσει.

Έτσι, η σκυτάλη δόθηκε στον Βασίλη Γ. Παπαδημητρίου που παρότι γνωρίζει κι εκείνος καλά τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει δείχνει αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Και εν πάση περιπτώσει, όπως μας είπε, ο κάθε άνθρωπος κάνει όσα μπορεί να κάνει.

Ευχόμενοι καλή δύναμη στον νέο πρόεδρο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον απελθόντα χωρίς φυσικά να κρίνουμε ή κυρίως να κατακρίνουμε τη δουλειά του, αφού η κριτική είναι εύκολη, αλλά πολλές φορές γινόμαστε άδικοι όντας «έξω απ το χορό» και μη γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες. Κατά κοινή ομολογία όμως ένα χαρακτηριστικό του Δημήτρη ήταν ο μεγάλος συγκεντρωτισμός του. Δυστυχώς, δεν μπορεί και δεν πρέπει ο πρόεδρος να ασχολείται ο ίδιος με όλα ακόμα και μέχρι την υλοποίησή τους. Εκείνος πρέπει να κατανέμει έργο και να ελέγχει την πορεία του. Έως εκεί. Από την άλλη όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι η έννοια και η πράξη της παραίτησης είναι πολύ παρεξηγημένη στην Ελλάδα! Και φυσικά, εάν δεν μπορεί κάποιος να βρει συνεννόηση με όσους αναγκαστικά συναναστρέφεται, πρέπει να έχει το θάρρος και να παραιτείται. Κι αυτό το θάρρος το είχε ο Δημήτρης Πανάρας, ενώ παλιότερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, μία εκ των οποίων γνωρίζω καλά, δεν κουνήθηκε ο αντίστοιχος πρόεδρος από την καρέκλα του, θεωρώντας ντροπή να το κάνει, ενώ ταυτόχρονα ομολογούσε ότι τα αιτήματά του στο Καρπενήσι πέφτουν στο κενό!

Με αφορμή πάντως την παραίτηση του Δημήτρη, θέλουμε να ζητήσουμε από τους συγχωριανούς μας να είναι πάντα δίπλα σε όποιον έχει εκλεγεί στο αξίωμα του προέδρου, αφού αυτόν ψήφισε η πλειοψηφία και αυτός θα είναι ο συνδετικός μας κρίκος με τη δημοτική αρχή. Από αυτόν θα εξαρτηθεί η καλή πορεία του χωριού μας και είτε το θέλουμε είτε όχι, εφόσον κάποιος εκλεγεί, αυτός θα είναι ο αντιπρόσωπός μας σε κάθε εκδήλωση του Δήμου που ανήκουμε.

Τελευταία Ενημέρωση στις 13 Οκτ 2015