ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στο δήμο Καρπενησίου

Ελπιδοφόρα ημερίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρπενήσι, 7 Απριλίου 2014

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απρίλη 2014 στο Καρπενήσι, αποτελεί την ιστορική αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τον τόπο μας. Είναι η αρχή της συμμετοχικής δημοκρατίας στην πράξη.

Υπήρξε η καταξίωση των αγώνων των πολιτών για την αντικειμενική ενημέρωση και τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την επιβίωση του Δήμου μας απέναντι στον κίνδυνο της ολικής και ανεπανόρθωτης καταστροφής του, από την υπερμεγέθη εκβιομηχάνιση, με έργα Βιομηχανικών Αιολικών και Υδροηλεκτρικών φραγμάτων στις κορυφογραμμές και στα ορεινά ρέματα και ποτάμια του.

ΕΜΕΙΣ οι Ευρυτάνες που γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει σεισμόπληκτοι και διωγμένοι δεν θα επιτρέψουμε να μας κάνουν και αερόπληκτους. Δεν θα επιτρέψουμε να πειραχθεί ούτε μια σπιθαμή από τα χώματά μας, για να ανεβούν οι μετοχές των εταιρειών στο χρηματιστήριο.

Δεν θα επιτρέψουμε τα καθάρια νερά των πηγών και των ποταμών μας, ο φυσικός μας πλούτος, να περάσει στα χέρια κερδοσκόπων και καιροσκόπων.

Ετούτος ο τόπος έχει υπερασπιστές. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που αποτέλεσε το γόνιμο προϊόν αυτής της Ημερίδας, συγκροτείται με αποκλειστικό σκοπό τον αγώνα για την τελική νίκη, που δεν είναι άλλη από:

 • Τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής μας από περιοχή προτεραιότητας εγκαταστάσεων ΑΠΕ.
 • Την άρση των αδειοδοτήσεων του συνόλου των έργων Αιολικών & Υδροηλεκτρικών που την καταδικάζει σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.
 • την υποβολή εμπεριστατωμένης πρότασης για θεσμικό χαρακτηρισμό και προστασία του ορεινού μας όγκου.

 

Η μέχρι τώρα σύνθεση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, μετά από συνειδητή και εθελοντική συμμετοχή Φορέων και Πολιτών είναι η ακόλουθη:

 1. 1.Δήμος Καρπενησίου: Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, Σουλιώτης Νικόλαος
 2. 2.ΣΥΡΙΖΑ: Κώτσιας Θωμάς
 3. 3.Δημοτική Κίνηση ΜΑΖΙ: Πλούμπης Δημήτριος
 4. 4.ΤΕΙ Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσ. Περιβάλλοντος Καρπενησίου: Παπαδόπουλος Ανδρέας, Ραυτογιάννης Ιωάννης, Ευθυμίου Γεώργιος
 5. 5.Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου: Κοπανάκης Μανώλης, Κατσογιάννη Μαρία
 6. 6.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευρυτανίας: Μοτσιόλας Σιδέρης
 7. 7.Σύλλογος Κρικελλιωτών «Άγιος Νικόλαος»: Συγγούνης Κώστας, Φλώρος Ευθύμιος
 8. 8.Σύλλογος Μικροχωριτών: Αρώνης Ιωάννης
 9. 9.Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου: Τσιτούρη Βούλα
 10. 10.Κυνηγετικός Σύλλογος Καρπενησίου: Με εκπρόσωπο του
 11. 11.ΚΙΝΗΣΗ Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος: Λάππα Βασιλική, Τσιμάκη Περσεφόνη, Τάσιος Γεώργιος, Μήτσιος Βασίλειος, Ματθαίου Άννα, Ματθαίου Αλέξανδρος, Μπάτζιος Κωνσταντίνος, Καβαρνός Παναγιώτης, Πλουμίδου Ειρήνη, Σταματελοπούλου Γεωργία.
 12. 12.Velouhi Free Ski Team: Λελούδης Κωνσταντίνος

 

Εξωτερικοί Συνεργάτες Εθελοντές:

 1. 13.Κίνηση Πολιτών Βοιωτίας: Σπανούδη Δέσποινα, Κεφαλάς Τάσος
 2. 14.Κίνηση Πολιτών Μάνης: Καρλαύτη Μαργαρίτα
 3. 15.Κίνηση Πολιτών Σκύρου: Τραχανά Ροδόπη
 4. 16.Κίνηση Save Greek Water (Σώστε τα νερά της Ελλάδας): Στεφανάκος Σταμάτης
 5. 17.Κίνηση «Οικολογικό Χρέος»: Μπούργος Μιχάλης

 

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους, που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αγώνα, εφόσον επιθυμούν, να δηλώσουν τον εκπρόσωπό τους στο Συντονιστικό όργανο.

Δέσμευση των μελών του είναι, να εργαστούν μεθοδικά και άκοπα, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός και το αποτέλεσμα των εργασιών του, οι δε αποφάσεις του, θα προωθούνται για επικύρωση από τη Δημοτική Αρχή και θα δρομολογούνται οι εξελίξεις μέχρι την τελική νίκη.

Γρηγορούμε και αγωνιζόμαστε. Περιφρουρούμε τον τόπο μας. Όλοι γνωρίζουμε καλά πως τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Με την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή όλων, θα έρθει η Νίκη.

Πρώτη Συνάντηση: Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, ώρα 8 μμ, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.

Στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μπορεί να έρθει να συμμετάσχει ή και να τη παρακολουθήσει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος Φορέα ή Πολίτης. Υπάρχει εργασία για όλους.

Τελευταία Ενημέρωση στις 26 Σεπ 2014