ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Σώστε τα Βουνά μας!

Σώστε τα Βουνά μας!

                                                                                                                      Καρπενήσι ,  14-2-2014

                                                                               ΠΡΟΣ :  Κάθε Πολίτη, Σύλλογο ή Φορέα της Ευρυτανίας


                         Σώστε τα Βουνά μας
!


                          
NoWindTurbines_2 Μετά την πρόσφατη αδειοδότηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας στην κορυφογραμμή Πικροβούνι – Κοκάλια – Τρυπήρι του Δήμου μας και την εκφρασμένη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου,  αισθανόμαστε την ανάγκη να σας καλέσουμε στη διάσωση των βουνών μας.

1. Τα Βουνά μας είναι ο πνεύμονας της νότιας Ελλάδας, η νερομάνα που γεννάει 5 ποταμούς, η φωλιά για ζώα και πουλιά, το τελευταίο έδαφος για ιδιαίτερα φυτά.
2. Ήδη τα καλύτερα και γονιμότερα εδάφη της Ευρυτανίας θυσιάστηκαν στο παρελθόν για τη λίμνη των Κρεμαστών, όπου παράγεται ενέργεια μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνεται στην Ευρυτανία.
3. Από το 2007, 7.500 άνθρωποι της Ευρυτανίας με την υπογραφή τους διαφώνησαν στον ερχομό των ανεμογεννητριών και των μικρών υδροηλεκτρικών, και έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία απορρίφθηκε εν μέσω του τυφώνα των μνημονίων που υποστήκαμε.
4. Οι αναγκαίοι δρόμοι, τα εκχώματα, οι γιγαντιαίες τσιμεντοεδράσεις είναι προβληματικά για τα ήδη με μεγάλη κλίση, κατολισθήσημα βουνά μας. Η διάβρωση σε συνδυασμό με το κίνδυνο πυρκαγιών από την επέκταση των ηλεκτροφόρων δικτύων θα αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για την ύπαρξη των δασών μας.
5. Δασικές δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις θα πάνε αντί πινακίου φακής σε εταιρίες αμφιβόλου ηθικής, που έχουν μοναδικό τους στόχο το χρήμα.
6. Η αλλοίωση του τοπίου, θα το κάνει να χάσει τη μοναδικότητα του, πληγώνοντας κάθε μέρα εμάς που το βλέπουμε, αλλά και τους επισκέπτες μας, που θα περιοριστούν. Η κτηνοτροφία επίσης θα εξοριστεί από τα εν λόγω βουνά. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι ελαχιστότατες σε σχέση με αυτές που θα χαθούν.
7. Η λεγόμενη «πράσινη ενέργεια» των ανεμογεννητριών αν συνυπολογίσουμε τη κατασκευή, μεταφορά και εγκατάστασή τους αντιστοιχεί σε εκπομπές ρύπων μεγαλύτερες από τη καύση λιγνίτη, συνεπώς η ενέργεια των ανεμογεννητριών είναι πιο «κόκκινη» από τη καύση λιγνίτη, δεδομένου ότι υποβαθμίζει ή/και απειλεί έναν από τους τελευταίους τόπους παρθένας φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας.Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρόγονοί μας αγωνιστήκαν μέχρι εσχάτων σε αυτά τα ίδια τα βουνά, αποκρούοντας τους εκάστοτε εισβολείς.Καλούμε τον καθένα από σας, είτε κάτοικο, είτε φίλο της Ευρυτανίας, σε όποια θέση και αν βρίσκεται, ατομικά να εγγραφεί στην ιστοσελίδα www.karpenissi.eu από όπου στη συνέχεια θα ενημερώνεται για κάθε νεώτερο και κάθε σχετική δράση.

Καλούμε δημόσια κάθε Σύλλογο, Φορέα, Κόμμα, Ομάδα  να συνταχθεί στο κοινό μας

αγώνα, με αποφάσεις -  ψηφίσματα που θα γνωστοποιηθούν.

                                                           


Με τιμή, 
Κίνηση Πολιτών για τη προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος
www.karpenissi.eu

phoca_thumb_l_74

17 Φεβ 2014